lækkert arabisk brød med nigellafrø.

Billede

 

 

disse lækre brød er bløde og seje og med et fantastisk strejf af mellemøsten. Spis dem til krydrede gryderetter eller dyp dem i noget lækkert græsk yoghurt!

Arabiske brød

12 Stk. 

25 g gær 
3 dl lunkent vand 
1 tsk sukker 
1 tsk salt 
1 æg 
2 spsk olivenolie 
ca. 500 g hvedemel 

Pensling: 1 dl yoghurt naturel 1 spsk olivenolie

Drys: Nigellafrø – eller sesamfrø

SÅDAN GØR DU: Rør gæren ud i det lune vand, pisk resten af vandet i dejvæsken sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, rør dejen godt sammen og lad den hæve lunt, tildækket i 45 minutter. 

Del og form dejen − som er meget fugtig − til 12 ovale boller, læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, så de får en aflang facon. Dæk brødene med et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 10 minutter. 

Pisk yoghurt og olie sammen, pensl bollerne med blandingen, drys med Nigella eller sesamfrø og bag brødene ved 225° varmluft 10-12 minutter. 

Tag brødene ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Tadaaa så er de klar til at blive spist.. 😀

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s